9,1
1.997 beoordelingen
Terug naar overzicht
bandenspanning.jpg

BANDENSPANNINGSWAARSCHUWING

ZELF HET WAARSCHUWINGSLAMPJE RESETTEN

Veel Toyota’s zijn tegenwoordig uitgerust met een bandenspanningswaarschuwingssysteem. Dit systeem maakt gebruik van sensoren en zenders in de banden van uw auto en signaleert een lage bandenspanning voordat deze tot problemen leidt.

Als de bandenspanning onder een bepaalde waarde komt, wordt de bestuurder door middel van een waarschuwingslampje gewaarschuwd. Als u de banden zelf met lucht wilt bijvullen, moet u daarna nog een paar handelingen uitvoeren om het lampje te resetten. Wees wel voorzichtig bij het bijvullen, want de ventielen zijn van staal gemaakt en dus niet buigzaam.

De werkwijze voor het resetten verschilt per model. U kunt in het instructieboekje, dat vaak in het dashboardkastje ligt, bij het hoofdstuk ‘Onderhoud en verzorging’ een uitleg vinden welke stappen u moet doorlopen.

De eerste paar stappen zijn altijd hetzelfde:

  1. Parkeer de auto op een veilige plaats en zet het contact UIT
  2. Breng de banden op de voorgeschreven spanning bij KOUDE banden (deze vindt u op een sticker aan de binnenkant van de deurstijl bij de bestuurderskant of in het dashboardkastje).
  3. Stap in de auto en zet het contact AAN
  4. Pak nu uw boekje erbij en ga naar ‘Onderhoud en verzorging’, bandenspanning

Onderstaand geven wij uitleg hoe het beschreven is voor een Toyota Corolla:

  1. Druk op < of > van de bedieningstoetsen op het stuur om de instellingen (tandwiel) te selecteren
  2. Druk op ˄ of ˅ om Vehicle Settings (voertuiginstellingen) te selecteren en houd OK ingedrukt
  3. Druk op ˄ of ˅ om TPWS te selecteren en druk op OK
  4. Druk op ˄ of ˅ om Set Pressure (ingestelde druk) te selecteren en houd OK ingedrukt tot het waarschuwingslampje lage bandenspanning 3 x knippert.

Als het goed is, dan is het lampje nu uit.

Mocht het u zelf niet lukken, kom dan gerust langs, dan regelen wij het voor u. Het kan namelijk ook zo zijn, dan uw band lek is of dat er bijvoorbeeld een schroef of iets dergelijks in de band zit.

Contact