9,1
1.875 beoordelingen
Terug naar overzicht
bandenspanning.jpg

BANDENSPANNINGSWAARSCHUWING

Wat te doen als het lampje gaat branden

Veel Toyota’s zijn tegenwoordig uitgerust met een bandenspanningswaarschuwingssysteem. Dit systeem maakt gebruik van sensoren en zenders in de banden van uw auto en signaleert een lage bandenspanning voordat deze tot problemen leidt.

Als de bandenspanning onder een bepaalde waarde komt, wordt de bestuurder door middel van een waarschuwingslampje gewaarschuwd. Als u de banden zelf met lucht wilt bijvullen, bijvoorbeeld bij een tankstation, wees dan wel voorzichtig, want de ventielen zijn van staal gemaakt en dus niet buigzaam.

Werkwijze:

  1. Parkeer de auto op een veilige plaats en zet het contact UIT
  2. Breng de banden op de voorgeschreven spanning bij KOUDE banden (de bandenspanning van uw auto vindt u op een sticker aan de binnenkant van de deurstijl bij de bestuurderskant of in het dashboardkastje).
  3. Stap in de auto en zet het contact AAN
  4. Het lampje gaat vaak pas uit als u een stukje heeft gereden.

Mocht het lampje blijven branden of het lukt niet om de banden zelf op de juiste spanning te krijgen, kom dan gerust langs dan regelen wij het voor u. Het kan namelijk ook zo zijn, dan uw band lek is of dat er bijvoorbeeld een schroef of iets dergelijks in de band zit.