9,1
1.879 beoordelingen
Toyota-financieren-Toyota-betaalplan-header

Toyota Betaalplan, betrouwbare auto financiering

Geld lenen voor een auto, hoe werkt dat?

Heb je de perfecte Toyota gevonden, maar niet het geld om deze in één keer te betalen? Dan biedt het Toyota Betaalplan uitkomst. Want daarmee kun je jouw nieuwe Toyota óf occasion financieren voor een vast maandbedrag met een vaste looptijd en een vaste rente.

Voordelen Toyota Betaalplan
 • Vast maandbedrag
 • Boetevrij aflossen
 • Flexibel samen te stellen
 • Je Toyota dealer als vast aanspreekpunt
Toyota-financieren-Toyota-betaalplan-img-01
Bereken jouw maandbedrag Neem contact met mij op
Wat is het Toyota Betaalplan?

Het Toyota Betaalplan is een lening voor de aanschaf van je auto bij de officiële Toyota dealer. Hierbij wordt vooraf alles afgesproken: het leenbedrag, de maandelijkse aflossing, de looptijd en de rente. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Je aankoop (deels) financieren kan sowieso interessant zijn. Bijvoorbeeld als je wat spaargeld achter de hand wilt houden. Je kunt zowel nieuwe als gebruikte Toyota modellen financieren, op voorwaarde dat de auto na de afgesproken looptijd niet ouder is dan 15 jaar. Snel inzicht in jouw maandelijkse kosten voor je favoriete Toyota? Maak eenvoudig een berekening met onze rekentool.

Bereken jouw maandbedrag
Toyota-financieren-Toyota-betaalplan-img-02
Toyota rijden v.a. € 196,- p/m*

Stel, je bent helemaal weg van de veelzijdige Aygo X, maar je kunt óf wilt het aankoopbedrag niet in één keer betalen. Ontdek dan de mogelijkheden van het Toyota Betaalplan en voor je het weet, rij je weg in onze hoge crossover.

Rekenvoorbeeld Aygo X*
Toyota-Aygo-X-betaalplan-rekenvoorbeeld
Bereken jouw maandbedrag
Mogelijkheden Toyota Betaalplan

Kies je voor financiering van je auto via het Toyota Betaalplan, dan bepaal je zelf het leenbedrag, de looptijd én of je aan het eind van de looptijd een slottermijn wilt overhouden. Deze keuzes bepalen de hoogte van het termijnbedrag dat je maandelijks (terug)betaalt aan Toyota Financial Services. Wil je jouw leenbedrag verlagen? Dan kun je een aanbetaling doen of het inruilbedrag van je huidige auto gebruiken. Lenen kan al vanaf € 2.500,-.

Toyota-financieren-Toyota-betaalplan-img-03
Bereken je maandbedrag Neem contact met mij op
Kenmerken Toyota Betaalplan

Je favoriete Toyota kopen met het Toyota Betaalplan geeft duidelijkheid en zekerheid. We geven ook graag meer duidelijkheid over de belangrijkste termen en kenmerken rondom deze financiering.

Looptijd
De termijn waarbinnen je de autolening aflost. Deze kan variëren van 12 tot 90 maanden. Meest gebruikelijk is een looptijd tussen de 24 en 60 maanden.

Rente
De maandelijkse vergoeding die je bovenop de aflossing betaalt voor het geleende bedrag. De hoogte van de rente is afhankelijk van het bedrag dat je leent.

Aanbetaling
Het bedrag dat je eventueel zelf betaalt bij aanschaf van de auto. Dit kan spaargeld zijn of bijvoorbeeld het bedrag van een ingeruilde auto.

Slottermijn
Het resterende deel van het leenbedrag dat je aan het einde van de looptijd in één keer aflost. Hier los je tussentijds niets op af. Wel betaal je rente over de slottermijn, omdat je dit bedrag leent.

Verplichte BKR-registratie

Wil je jouw auto financieren en gebruikmaken van het Toyota Betaalplan? Dan controleren wij standaard bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) of je andere openstaande schulden of betaalachterstanden hebt. Na goedkeuring van de financiering van je auto zijn wij wettelijk verplicht om de lening te melden bij het BKR. Houd er rekening mee dat dit gevolgen kan hebben bij het aangaan van andere langlopende financiële verplichtingen, zoals een hypotheek.

1141_TO_Webbeelden_Toyota_Betaalplan_1920x1080_08
Meer informatie
1141_TO_Webbeelden_Toyota_Betaalplan_1920x1080_13
Aanvraagproces Toyota Betaalplan

Toyota maakt het je makkelijk. Het aanvragen van een financiering via het Toyota Betaalplan verloopt via een aantal stappen. Op deze pagina lees je welke dat zijn en waar je rekening mee moet houden. Aanvragen worden doorgaans binnen één werkdag behandeld, zodat je snel op weg kunt in je nieuwe Toyota.

Meer informatie
Private Lease of financieren

Kies de financiering die bij je past. Geld lenen kan in meerdere vormen en soorten leningen. Het Toyota Betaalplan van Toyota Financial Services is een vorm van huurkoop, ook wel aflopend krediet genoemd. Hierbij betaal je een vast termijnbedrag om de lening terug te betalen. De rente, en daarmee het termijnbedrag, blijft tijdens de hele looptijd gelijk. 

1141_TO_Webbeelden_Toyota_Betaalplan_1920x1080_04
Meer informatie

FAQ's auto financieren

Betaalplan - Hoe werkt het?
 • Kan ik een occasion financieren met het Toyota Betaalplan?

  Jazeker, je kunt Toyota occasions van maximaal 13 jaar oud financieren via het Toyota Betaalplan. In dit geval met een looptijd van maximaal 2 jaar, omdat de financiering afgelost moet zijn als de auto 15 jaar oud is.

 • Hoe vraag ik een financieringsofferte aan?

  Via onze rekentool kun je eenvoudig zelf een berekening maken. Uiteraard ben je ook altijd welkom bij de Toyota dealer voor informatie. Onze verkoopadviseurs kunnen ook direct een offerte voor je opmaken en indienen.

 • Welke documenten moet ik aanleveren?

  Wij vragen om een kopie van jouw legitimatiebewijs, bankpas en enkele recente bankafschriften waarop de hoogte van jouw inkomen en vaste lasten te zien zijn. Afhankelijk van jouw situatie kunnen wij om aanvullende documenten vragen, zoals bij het betalen/ontvangen van alimentatie en/of kinderopvangtoeslag.

 • Hoelang duurt het om mijn financieringsaanvraag te verwerken?

  U levert de gevraagde gegevens aan in jouw persoonlijke online omgeving. Wij streven ernaar je aanvraag binnen één werkdag te behandelen. Na goedkeuring ligt het contract ter ondertekening klaar bij de Toyota dealer als je de auto komt ophalen.

Betaalplan - Voorwaarden
 • Hoe oud moet ik zijn om een lening aan te vragen?

  U moet minimaal 18 jaar zijn om een financieringsovereenkomst aan te gaan met Toyota Financial Services.

 • Tot welke leeftijd kan ik om een lening aan te vragen?

  De financiering moet zijn afgelost voor jouw 81e verjaardag. Op jouw 79e kun je dus voor maximaal 24 maanden gebruikmaken van het Toyota Betaalplan.

 • Kan ik geld lenen voor een occasion?

  Na afloop van de afgesproken looptijd mag de auto maximaal 15 jaar oud zijn. Zowel nieuwe Toyota’s als officiële Toyota dealer occasions komen in aanmerking.

 • Moet ik mijn salaris doorgeven?

  Ja. We zijn wettelijk verplicht inzicht te krijgen in jouw inkomsten en uitgaven, zodat we kunnen beoordelen of je verantwoord kunt lenen.

 • Kan ik mijn auto samen met mijn partner financieren?

  Ja, dat kan. We toetsen jouw partner aan dezelfde criteria als u.

 • Wat houdt de overlijdensrisicodekking in?

  Kom je als contractant voor jouw 70e te overlijden en is het openstaande bedrag niet hoger dan € 40.000,-, dan vervalt het resterende bedrag van de lening. Meer informatie over deze zogenaamde ‘kwijtschelding’ vind je in de Algemene voorwaarden.

 • Moet ik mijn gefinancierde auto allrisk verzekeren?

  U dient minimaal een WA Casco autoverzekering af te sluiten. Wij adviseren een Allrisk Toyota autoverzekering. Wanneer je jouw gefinancierde auto total loss rijdt, moet je de volledige lening in één keer aflossen. Met een allrisk autoverzekering voorkom je dat je het bedrag met eigen geld moet betalen.

Betaalplan - Betalen
 • Hoeveel mag ik lenen voor mijn nieuwe auto?

  Hoeveel je mag lenen is afhankelijk van jouw inkomsten en uitgaven. Het minimale leenbedrag is € 2.500,-. Toyota Financial Services bepaalt de maximale hoogte van de lening aan de hand van vaste criteria van de Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland. We financieren nooit een hoger bedrag dan de aanschafwaarde van jouw auto.

 • Moet ik een aanbetaling doen als ik geld leen voor mijn auto?

  Nee. Je hoeft geen aanbetaling te doen voor jouw auto. Met een aanbetaling of de inruilwaarde van jouw huidige auto kun je wel jouw maandbedrag verlagen.

 • Mag ik (boetevrij) eerder aflossen?

  U mag kosteloos eerder aflossen dan de geplande looptijd. Bijvoorbeeld als je een financiële meevaller heeft gehad.

Downloads

Disclaimer

* Het getoonde maandbedrag (termijnbedrag) is indicatief • Aan de berekening kunnen geen rechten worden ontleend • Vraag je dealer voor een berekening op maat • Dit niet-doorlopende krediet wordt aangeboden door Toyota Financial Services • Voor nieuwe Toyota’s en occasions • Het rentetarief is variabel en afhankelijk van het kredietbedrag • Met een minimum kredietbedrag van € 2.500,- ; maximum van € 175.000,- • Onder voorbehoud van kredietacceptatie • Toetsing en registratie bij BKR • Toyota Financial Services staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM-nr.: 12011089) • Voorwaarden van toepassing • Wijzigingen en typefouten voorbehouden • particulier@toyotafs.nl