9,1
1.879 beoordelingen
Terug naar overzicht
Toyota-bz-hero.jpg

Toyota introduceert nieuwe bZ reeks

Inspirerende mogelijkheden 'beyond Zero'

Welkom bij de Toyota bZ reeks. bZ is een nieuw submerk van Toyota en het begin van een nieuw tijdperk. Deze gevarieerde familie van een nieuwe generatie batterij-elektrische modellen gaat verder dan alleen emissievrij rijden. Toyota heeft ze ontworpen rondom jou. Ze inspireren tot eindeloze mogelijkheden om je toekomst te veranderen en autorijden nog leuker te maken. Ze zijn echt 'beyond Zero'.

Houd mij op de hoogte
DE MENS CENTRAAL, BETERE MOBILITEIT VOOR IEDEREEN

Met Toyota bZ kijken we verder dan alleen emissievrij rijden. Dankzij een EV-platform dat is ontstaan uit mensgericht denken, verandert de Toyota bZ reeks levens en ervaringen. Of het nu je manier van reizen verbetert, of je interactie met je omgeving, of dat het zorgt voor een beter milieu of zelfs een betere samenleving, dit is mobiliteit die iedereen aanspreekt.

tile-1.jpg
tile-2.jpg
tile-3.jpg
tile-4.jpg

You & environment

Dankzij het gebruik van hernieuwbare en zonne-energie reduceert Toyota bZ ook de CO2-uitstoot van de gebruikte energie en draagt het bij aan een beter milieu.

You & your car

Dankzij een speciaal ontwikkeld EV-platform en dankzij het gebruik van geavanceerde uitrusting en intelligente connectiviteit biedt Toyota bZ een veilige én leuke rijbeleving.

You & others

Dankzij de ruime en stille interieurs biedt de Toyota bZ reeks een rustgevende omgeving voor jou en je vrienden en familie. Hier tijd doorbrengen zorgt voor nieuwe en leukere manieren om jezelf met anderen te verbinden.

You & society

Dankzij emissievrije mobiliteit en slimme oplossingen zorgt Toyota bZ voor een veiligere samenleving, waarin iedereen meer kan genieten.

HET CONCEPT

De Toyota bZ4X Concept geeft een eerste indruk van de nieuwe modelreeks. Deze conceptauto bouwt voort op de meer dan twintig jaar ervaring van Toyota op het gebied van elektrificatie. De auto combineert dynamisch SUV-design met echte vierwielaandrijving en een grote actieradius. De Toyota bZ4X Concept laat zien hoe Toyota zich inzet voor compromisloos elektrisch rijden. De productieversie verschijnt halverwege 2022.

content1.jpg

Een echte vierwielaangedreven SUV

De basis van de Toyota bZ4X Concept is het e-TNGA-platform. Dit speciaal ontwikkelde EV-platform geeft de SUV zijn kenmerkende lange wielbasis en korte overhangen, gecombineerd met de interieurruimte van een grote luxe sedan. Het e-TNGA-platform is ook voorzien van toonaangevende vierwielaandrijving. Door de combinatie van de kennis van Toyota over elektrificatie en de vierwielaandrijving geniet je onder alle weersomstandigheden van een leuke rijervaring.

Rijden met een echte connectie

In de Toyota bZ4X Concept verbindt innovatieve technologie jou met je auto en de weg. De adaptieve steer-by-wire-besturing zorgt ervoor dat je geen vervelende vibraties voelt, wat het rijden meer ontspannen maakt. Ook zorgt het ervoor dat je meer controle hebt doordat je je handen in de bocht op dezelfde positie kunt houden. Ook heeft Toyota het instrumentenpaneel direct in je blikveld geplaatst, zodat je minder wordt afgeleid van de weg. Dat zorgt voor een unieke, nog meer verbonden rijbeleving.

content2.jpg
content3.jpg

Een nieuwe dimensie van design

Van vorm tot functie: Toyota heeft alles van de bZ4X Concept ontworpen voor een betere ervaring. Onze ontwerpers kijken vooruit naar een spannend nieuw tijdperk en hebben een echte SUV ontworpen met een unieke uitstraling. Innovatieve uitrustingen zoals opladen via zonnepanelen voor een grotere actieradius en een ruimtelijk en open interieur bieden een nieuwe dimensie van interieurdesign. Het is een ontmoetingsplaats voor jou en je vrienden en familie.

Inschrijven Toyota nieuwsbrief