9,1
1.875 beoordelingen
Terug naar overzicht
pech.jpg

MET DE AUTO OP VAKANTIE? LAAT HEM EERST EVEN NAKIJKEN

ADVIES VAN DE ANWB EN BOVAG

We mogen weer op vakantie en veel mensen gaan dat deze zomer doen met de auto. Maar de auto is tijdens de coronacrisis vaak een stuk minder gebruikt. De ANWB en BOVAG raden aan om voordat je op vakantie gaat de auto een onderhoudsbeurt te geven. Want anders sta je straks met een kapotte accu, misvormde banden of verontreinigde brandstof langs de weg.

BOVAG: neem geen risico

De BOVAG ziet graag dat mensen het zekere voor het onzekere nemen. Stilstand is achteruitgang en het ligt er natuurlijk aan wat je auto gewend is te rijden. Maar het is logisch dat als je het afgelopen jaar weinig hebt gereden, er risico's bestaan bij een ritje van 1500 kilometer.

Toyota Pechhulp

Door goed onderhoud is de kans op autopech zo klein mogelijk. Als je onverhoopt toch pech krijgt, helpt Toyota Pechhulp je weer snel op weg in bijna heel Europa. Je kunt kiezen uit diverse onderhoudspakketten. Bij het pakket Standaard of Compleet is Toyota Pechhulp inclusief. Bij het pakket Budget kan Toyota Pechhulp apart worden aangeschaft.

ANWB-advies

Ook de ANWB geeft aan dat na een periode van weinig rijden het geen kwaad kan om de auto toch te laten nakijken. Doe je dat niet, dan kan dat flinke gevolgen hebben. Vooral nu is het goed om daarnaast je 'huiswerk te maken', zegt de ANWB. Want naast de geldende Corona-maatregelen per vakantieland moet je ook nog gewoon denken aan vignetten en milieustickers afhankelijk van je bestemming. Op de Reiswijzer van de ANWB is per land na te gaan waar je aan moet denken.

Onderhoud airco

Een ander aandachtspunt is de airco. Niets is zo vervelend als in de file staan, waarbij de temperatuur in de auto ook nog eens oploopt. Onderhoud aan de airco is dan geen overbodige luxe. Het maakt niet uit of je de airco veel of juist heel weinig hebt gebruikt. Het is altijd verstandig de airco elk jaar te laten nakijken en om het jaar te laten bijvullen. Een drooglopende airco gaat namelijk zeker stuk en repareren of vervangen is een dure aangelegenheid. Een slecht werkende airco heeft bovendien een negatief effect op het brandstofverbruik.

Werkplaatsafspraak