9,1
1.868 beoordelingen
Terug naar overzicht
Yaris GR.JPG

High-performance Toyota GR Yaris nu te reserveren

• Topprestaties: 0-100 km/uur in 5,2 seconden, top van 230 km/uur

Toyota opent het online reserveringsplatform van de high-performance Toyota GR Yaris, het tweede sportmodel van Toyota GAZOO Racing na de GR Supra. De productieplaatsen van deze, unieke, circuit- en rallywaardige Yaris zijn beperkt. Daarom adviseert Toyota liefhebbers met interesse in deze GR Yaris om niet te lang te wachten met het plaatsen van een reservering. Wie het eerst komt, het eerst maalt.

De gloednieuwe Toyota GR Yaris is ontwikkeld in nauwe samenwerking met het rallyteam van Toyota GAZOO Racing en Tommi Mäkinen Racing, Toyota’s partner in het World Rally Championship (WRC). Deze bijzonder potente Yaris met GR-FOUR 4x4-aandrijflijn dient als homologatiemodel voor de ontwikkeling van de volgende generatie Yaris WRC die succesvol meedoet aan het wereldkampioenschap, maar is ook een perfect uithangbord voor de Toyota belofte: ‘no more boring cars’. “De spectaculaire Toyota GR Yaris laat onze klanten zelfs tijdens een alledaagse rit iets opwindends ervaren”, zegt Akio Toyoda, President van Toyota Motor Corporation en tevens Master Testdriver in dit GR Yaris project.

Ultieme ‘hot hatch’

De Toyota GR Yaris is een ‘hot hatch’ in zijn puurste vorm, klaar om deel te nemen aan lokale rallycompetities en opzwepende circuitritten. Ook op de openbare weg tilt de 3-deurs GR Yaris het rijplezier naar een ongekend hoog niveau. De Toyota GR Yaris heeft de power van een ‘hot hatch’ uit het grotere C-segment, maar het lage gewicht van een B-segmentauto. Een unieke combinatie op de markt.

Prijs is indicatie; homologatie nog niet definitief

De definitieve vanafprijs van de Toyota GR Yaris Premium is door homologatiewerkzaamheden nog niet bekend. Toyota geeft wel een voorzichtige prijsindicatie: 60.000 euro inclusief btw en bpm. De officiële vanafprijs volgt in aanloop naar de marktintroductie in de tweede helft van dit jaar.

Online reserveren

Belangstellenden kunnen op een speciale website een reservering voor de nieuwe Toyota GR Yaris plaatsen. Na het invullen van een online reserveringsformulier kan de Toyota voorkeursdealer worden aangegeven. Vervolgens dient binnen tien werkdagen de offerte zijn getekend, anders vervalt de reservering. Homologatie-eisen van het WRC schrijven voor dat Toyota minimaal 25.000 exemplaren van de GR Yaris moet produceren om met de volgende generatie Yaris WRC deel te kunnen nemen aan WRC-rally’s. Een beperkt aantal daarvan is beschikbaar gesteld aan Nederland.

Meer info