9,1
1.875 beoordelingen
Terug naar overzicht
schokdempers

Het belang van goede schokdempers

Versleten schokdempers kunnen gevaarlijk zijn

Als schokdempers versleten of beschadigd zijn, heeft dit een negatieve invloed op het totale weggedrag van je auto en dat kan gevaarlijk zijn. De slijtage aan schokdempers gaat heel geleidelijk en dat maakt het lastig zelf te constateren dat de schokdemperwerking minder wordt. Je went immers gaandeweg aan het gedrag van je auto. Wat zijn signalen die kunnen wijzen op versleten schokdempers?

Zoals gezegd is de kans groot dat je het niet in de gaten hebt dat de schokdempers versleten zijn. Maar nadat wij de schokdempers hebben vervangen merk je wel aanzienlijk verschil. Het rijcomfort en de wegligging zijn sterk verbeterd en de auto rijdt stabieler. De schokken worden weer goed opgevangen als je over verkeersdrempels of door kuilen rijdt. En heel belangrijk: je merkt dat de remmen effectiever zijn en je het rempedaal minder harder hoeft in te trappen om goed te kunnen remmen.

Twijfel je of de schokdempers van jouw auto nog goed zijn, neem dan contact op met een van onze werkplaatsreceptionisten.