9,1
1.879 beoordelingen
Terug naar overzicht
5 witte Toyota’s in 1 gezin

5 witte Toyota’s in 1 gezin

Familie Droog al jaren fan van Toyota

Dat meerdere gezinsleden in een Toyota rijden, zien we wel vaker. Maar vijf Toyota’s in één gezin, waaronder een eerste generatie Toyota MR2 uit 1985? En allemaal in het wit? Dat komen we niet snel tegen. Dus, hop, de auto in en op weg naar West-Friesland waar dit echte Toyota gezin woont.

Wow, wat een mooi gezicht!

De familie Droog woont om precies te zijn in Wervershoof, een waterrijk dorp, mooi gelegen aan het IJsselmeer. Onze eindbestemming is de Europasingel, een tamelijk lange straat die door een deel van het dorp slingert. Waar we precies moeten zijn, wordt ons al snel duidelijk. Op een gegeven moment zien we vijf witte Toyota’s bij elkaar staan. Duidelijk gewassen want ze glimmen ons tegemoet. Een AYGO, Auris Hybrid, Verso, Corolla TREK Hybrid én een MR2 van de eerste generatie. Wow, wat een mooi gezicht!

5 witte Toyota’s in 1 gezin
Hobbyauto

Ben Droog (70) begroet ons en stelt zijn zoon Martijn (42) en dochter Maaike (39) voor. De AYGO is van Maaike. Ben rijdt in de Auris Hybrid en Martijn in de Verso, Corolla TREK en MR2. “De Corolla rijd ik zakelijk. De Verso is onze gezinsauto, mijn vrouw en ik hebben drie kinderen, en de MR2 de hobbyauto”, legt Martijn uit. “De MR2 komt oorspronkelijk uit Oostenrijk. In ’97 werd hij verkocht aan een verzamelaar die hem vervolgens 20 jaar binnen heeft gezet. Toen ik de auto in 2017 van hem aanschafte, kocht ik feitelijk een nieuwe MR2.”

FamDroogToyota-555-knaloranje.jpg
5 witte Toyota’s in 1 gezin
Knaloranje

De liefde voor Toyota is begonnen bij Ben. “In 1970 zat ik op de pabo. Mijn muziekleraar reed in een witte Toyota 1000 en die vond ik prachtig. Drie jaar later kocht ik mijn eerste Toyota. Ook een 1000, maar dan knaloranje, een kleur die toen heel normaal was. Halverwege jaren 90 kocht ik mijn eerste witte Toyota, een Corolla Sedan. Daar heb ik zonder problemen ruim drie ton mee gereden. De Auris waar ik nu in rijd, is mijn zevende Toyota”, aldus Ben die inmiddels gepensioneerd is.

Houten Toyota garage

Ben heeft sinds die oranje Toyota nooit een ander merk overwogen. “Dat durf ik niet. Als ik dan met pech langs de weg stil kom te staan, denk ik: had ik dat maar nooit gedaan”, lacht hij. Zoon Martijn is inmiddels net zo’n grote Toyota fan. Ben: “Om hem te stangen heb ik ooit een brochure van een ander merk thuis op tafel gelegd. Alsof ik die auto wilde kopen. Dat vond hij vreselijk! Niet zo vreemd als je weet dat hij als kind met een houten Toyota garage speelde. Die had ik hem cadeau gedaan.”

5 witte Toyota’s in 1 gezin
Stuiterbak

Het gezin Droog heeft veel mooie herinneringen aan Toyota. “Zoals die keer dat ik met mijn vader in de MR2 naar het Toyota museum in Keulen ben gereden. Al dat ouwe spul vond hij geweldig, maar de rit van 400 kilometer was voor hem lang genoeg; de MR2 is wel een stuiterbak”, vertelt Martijn glimlachend. Dan een beetje weemoedig: “Hij is verkocht, de MR2. Ik reed er echt te weinig mee en dat is zonde. Zo’n auto moet rijden en gezien worden. Een koper uit Denemarken komt hem binnenkort ophalen.”

5 witte Toyota’s in 1 gezin
5 witte Toyota’s in 1 gezin
Rijdt als een zonnetje

De AYGO van dochter Maaike is er het meest recent bijgekomen. “Hiervoor had ik een blauwe AYGO”, zegt ze. “Aan deze witte vind ik vooral de sportstoelen en ledverlichting aan de voorkant leuk. En hij rijdt als een zonnetje.” Bij elkaar rijden Ben, Martijn en Maaike al bijna 80 jaar Toyota! Dat al hun huidige Toyota’s wit zijn, is louter toeval. Ben: “Toen mijn dochter haar nieuwe AYGO had, viel het ons op. Zien eten, is doen eten. Het is zo gegroeid. Het levert in ieder geval een mooi plaatje op”, besluit Ben.

Stel uw AYGO samen Stel uw Corolla TREK samen Inschrijven Toyota nieuwsbrief