9,1
1.879 beoordelingen
Terug naar overzicht
ENJ_8993.jpg

Jetze Plat: paralympisch sporter van 2019!

Handbiker en triatleet pakt prestigieuze onderscheiding

Het is hem gelukt! Jetze Plat is ‘Paralympisch sporter van het Jaar 2019’! De sympathieke handbiker en triatleet ontving zijn onderscheiding tijdens het NOC*NSF Sportgala dat rechtsreeks op televisie werd uitgezonden. Toyota is Worldwide Mobility Partner van het Internationaal Olympisch en Paralympisch Comité en feliciteert Jetze met deze geweldige prijs!
Succesvol paratriatleet

Het is de tweede keer dat Jetze de titel in ontvangst nam, ook in 2017 werd hij verkozen tot paralympisch sporter van het jaar. De handbiker (para-cyclist) is bovendien succesvol paratriatleet en heeft in die hoedanigheid al menig wereldtitel in de wacht gesleept. De onderscheiding wordt toegekend door een vakjury en door andere sporters van TeamNL, het sportteam dat Nederland vertegenwoordigt op internationaal topsportniveau.

Mobility for All

Jetze is geboren met een te kort bovenbeen. Het andere bovenbeen ontbreekt volledig. Met een handbike – een speciale fiets die je met je armen in beweging brengt – kon hij zich als kind toch voortbewegen. Mobility for All, noemen we dat bij Toyota. Jetze is hier een treffend voorbeeld van. Sinds 2014 richt hij zich ook op triatlon, een combinatie van handbiken, zwemmen en wheelen, zeg maar hardlopen voor rolstoelgebruikers. Jetze Plat laat zien dat niets onmogelijk is, zolang je maar je schouders eronder zet. Een terechte winnaar!

Ook genomineerd

Het feestelijke NOC*NSF Sportgala vond plaats op woensdagavond 18 december 2019 in Amsterdam. Hier werden onder meer ook de ‘Sportman van het Jaar 2019’ en ‘Sportvrouw van het Jaar 2019’ gekozen. Jetze nam het op tegen rolstoeltennisser Diede de Groot en skiër Jeroen Kampschreur die ook genomineerd waren voor de titel ‘Paralympisch sporter van het Jaar 2019’.

Meer over 'Mobility for all' Inschrijven Toyota nieuwsbrief