9,1
1.879 beoordelingen
Terug naar overzicht
Toyota-AYGO-betrouwbaarste-auto-in-zijn-klasse-hero.jpg

AYGO betrouwbaarste in zijn klasse

Kleine Toyota groots in betrouwbaarheid

Zoek je een betrouwbare auto? Check dan de Toyota AYGO. Volgens een betrouwbaarheidsonderzoek van de ADAC is de Toyota AYGO de betrouwbaarste auto in zijn klasse!

Geen enkele veelvoorkomende tekortkoming

De ADAC is de Duitse tegenhanger van de ANWB en de grootste autoclub van het land. De Allgemeine Deutsche Automobil-Club heeft onderzocht in hoeverre bepaalde auto’s betrouwbaar zijn en wat blijkt? De Toyota AYGO is de betrouwbaarste auto in de categorie ‘Kleinstwagen’! De gele pechhulpvoertuigen van de ADAC, vergelijkbaar met de ANWB Wegenwacht, hoeven nauwelijks AYGO-rijders te hulp schieten. Volgens de ADAC vertoont de AYGO geen enkele veelvoorkomende tekortkoming.

Ook Toyota Yaris betrouwbaar

Het betrouwbaarheidsonderzoek van de ADAC is omvangrijk en gebaseerd op ruim 3,7 miljoen hulpverleningen die in 2019 plaatsvonden. De ADAC keek hierbij naar auto’s die geproduceerd zijn tussen 2010 en 2017. Dankzij een nieuwe database kon de ADAC voor de eerste keer het aantal pechgevallen berekenen van auto’s met een leeftijd tot zelfs 20 jaar oud. Hieruit komt naar voren dat de Toyota Yaris de betrouwbaarste auto is. Zonder uitzondering laat de Yaris een goede tot heel goede betrouwbaarheidsscore zien, ongeacht het bouwjaar, aldus de ADAC.

Toyota-Yaris-hybrid-555-2_tcm-22-1752648.jpg
Nieuwe Yaris Hybrid krachtiger en zuiniger

Vanaf medio september 2020 staat de nieuwe Toyota Yaris bij de Toyota dealer. De Yaris Hybrid is uitgerust met een nieuw ontwikkelde 1,5-liter Hybrid-aandrijflijn en is krachtiger en zuiniger dan zijn voorganger. De nieuwe Yaris wordt ook leverbaar als 1.0 of 1.5 VVT-i en is nu al te bestellen vanaf 17.895 euro. Een nieuwe AYGO rijd je al vanaf 12.195 euro. Met Toyota Private Lease zelfs vanaf 189 euro per maand!

toyota-yaris-2020-gallery-05-full_tcm-22-1937453-555.jpg
Meer info over AYGO Meer info over Yaris Inschrijven Toyota nieuwsbrief