Toyota Safety Sense

Toyota Safety Sense

Om aanrijdingen te voorkomen dan wel de gevolgen ervan te beperken


Toyota rust veel nieuwe modellen standaard uit met Toyota Safety Sense. Dit uitgebreide pakket actieve veiligheidssystemen zorgt ervoor dat jij en je inzittenden nog veiliger onderweg zijn.

De meest uitgebreide vorm van Toyota Safety Sense bestaat uit:

  1. Pre-Collision System (PCS)
  2. Lane Departure Alert (LDA)
  3. Automatic High Beam (AHB)
  4. Road Sign Assist (RSA)
  5. Adaptive Cruise Control (ACC)
  6. Pre-Collison System met voetgangersdetectie
 

1: Pre-Collision System
De ANWB heet dit systeem met de Toyota Yaris getest. Hun oordeel was duidelijk: een 10 met een griffel!Bekijk de video van de ANWB-test

Hoe werkt het?
Het systeem maakt gebruik van sensoren en een camera om een eventuele aanrijding met een ander voertuig of obstakel tijdig te registreren. Bij een mogelijk gevaarlijke situatie hoort en ziet u waarschuwingssignalen. Reageert u niet voldoende alert, dan treedt automatisch het remsysteem in werking om een aanrijding te voorkomen, of om de gevolgen ervan zoveel mogelijk te beperken. 

2: Lane Departure Alert
Dit systeem neemt via een camera de rijbaanmarkering waar. Zodra het systeem merkt dat de auto zich buiten de belijning dreigt te begeven, attendeert het de bestuurder hierop met akoestische en optische waarschuwingen. Eventueel stuurt Lane Departure Alert ook bij (afhankelijk van het model).


3: Automatic High Beam
Automatic High Beam garandeert tijdens nachtelijke autoritten optimaal zicht. Een camera ziet of er ander verkeer op de weg is en schakelt vervolgens automatisch tussen dim- en grootlicht zodat andere weggebruikers niet verblind worden.

4: Road Sign Assist
De verkeersbordherkenning is een praktische hulp voor onderweg. De radar ‘leest’ verkeersborden en projecteert ze op het centraal TFT-scherm tussen de toerenteller en snelheidsmeter. De chauffeur weet zo wat de maximumsnelheid is, of er een inhaalverbod geldt en op wat voor soort weg hij rijdt: een snelweg of een autoweg.
 

5: Adaptive Cruise Control
Adaptive Cruise Control maakt gebruik van een geavanceerde millimeter-golfradar. Het systeem detecteert voor de auto rijdende voertuigen en herkent de snelheid waarmee die zich voortbewegen. Het past vervolgens de eigen snelheid aan om ervoor te zorgen dat er altijd een veilige afstand is tussen de Toyota en zijn voorligger.

6: Pre-Collision System met voetgangersdetectie
Het systeem maakt gebruik van een camera en microgolfradar om voetgangers en andere voertuigen tijdig op te merken. Is er een kans op een aanrijding, dan wordt u als bestuurder gewaarschuwd met hoor- en zichtbare signalen. Slaagt u er niet in om tijdig te remmen, dan worden de remmen automatisch geactiveerd om een aanrijding te voorkomen, of om de gevolgen van een aanrijding zoveel mogelijk te beperken. Dit systeem werkt al vanaf 10 km/uur tot de topsnelheid van uw auto.