Toyota Fabrieksgarantie

Toyota Fabrieksgarantie

Standaard 3 jaar of tot 100.000 kilometer

Toyota staat voor kwaliteit. Daarom krijgt u bij aankoop van een nieuwe Toyota een uitgebreide fabrieksgarantie. Prettig en vertrouwd. Heeft uw Toyota een materiaal- of constructiefout binnen de garantieperiode, dan herstellen wij dit gratis. Om hiervoor in aanmerking te komen laat u uw Toyota wel onderhouden volgens de fabrieksgarantie.

Toyota fabrieksgarantie

  1. Standaard 3 jaar of tot 100.000 kilometer
  2. Gratis herstel van defect bij materiaal- of constructiefout (normaal gebruik)
  3. 5 Jaar garantie op hybride onderdelen bij Toyota hybride modellen

Waar heeft u precies garantie op?

Garantie krijgen is altijd fijn, maar waar heeft u precies garantie op? De Toyota fabrieksgarantie bestaat uit 3 onderdelen.

Basisgarantie 
Als uw Toyota een defect heeft dat veroorzaakt wordt door een materiaal- of constructiefout, kunt u terugvallen op de basisgarantie. U heeft 3 jaar of tot 100.000 kilometer basisgarantie (wat als eerste wordt bereikt). De garantieperiode begint op de datum waarop de Toyota is afgeleverd aan de eerste eigenaar. 

Lakgarantie 
U heeft drie jaar lakgarantie. Dit is garantie op carrosseriedelen (zoals bijvoorbeeld de motorkap) tegen oppervlakteroest en lakdefecten als gevolg van een materiaal- of constructiefout. 

Carrosseriegarantie 
U heeft maar liefst 12 jaar garantie op de carrosserie. Wanneer? Als uw Toyota van binnenuit gaat doorroesten als gevolg van een materiaal- of constructiefout, kunt u terugvallen op deze garantie. 

Uitzonderingen hierop: 
Lakgarantie bij de laadbak van de Toyota HiLux en Dyna (hiervoor geldt een periode van één jaar, ongeacht het aantal gereden kilometers). Voor de Proace, Hilux, Dyna en Landcruiser is carrosseriegarantie zes jaar, ongeacht het aantal gereden kilometers. Op de laadbak van de Hilux en Dyna geldt 3 jaar garantie tegen doorroesten, ongeacht het aantal gereden kilometers.

Garantie afgelopen, wat dan?

Als uw garantie is afgelopen is dat geen probleem. U kunt nog 1 of 2 jaar Extra Garantie aanschaffen. Meer info

Garantie op Toyota occasion

Wist u dat de garantie overdraagbaar is? Dit betekent dat als u een gebruikte Toyota bij Toyota Botman koopt waar nog garantie op zit, u de garantie overneemt (voor de resterende tijd).