OPRUIMING: gebruikte winterbandensets

OPRUIMING: gebruikte winterbandensets

Winterbanden alleen handig bij sneeuw of ijs? FOUT!
Ook in de regen en bij koude temperaturen hebben winterbanden een kortere remweg dan zomerbanden. Winterbanden bieden vanaf 7 graden Celsius en daaronder meer grip dan zomerbanden. Niet alleen op sneeuw, maar ook op een nat wegdek en dat laatste komt in Nederland natuurlijk veelvuldig voor. Uiteraard verkopen wij ook nieuwe winterbanden, maar dit kan een aanslag zijn op uw budget. In dat geval hebben wij daar dé oplossing voor.
 
Gebruikte winterbandensets
Toyota Botman heeft een aantal gebruikte winterbandensets in de verkoop. Tegen een aantrekkelijke prijs kunt u winterbanden op (lichtmetalen, aluminium of stalen) velgen aanschaffen. Er zijn tevens sets van losse banden te verkrijgen. Ook voor de opslag van uw banden (met of zonder velgen) kunt u bij ons terecht. Vraag onze receptionisten naar het aanbod en de tarieven.
 
Waar vind ik mijn bandenmaat?
U bent op zoek naar nieuwe banden, maar u weet niet precies welke bandenmaat uw auto heeft.
De maten van een autoband zijn altijd op de zijkant van de band zelf te vinden. Bekijk dus een van uw huidige autobanden om de juiste maat te checken. De maat van de band begint met een getal van drie cijfers (breedte van de band), vervolgens nog eens twee cijfers (hoogte van de band), de zogenoemde R (bandtype) en twee cijfers (inchmaat van de band). In onderstaand voorbeeld is dit dus: 195 / 55 R 16. Als u de maten van uw eigen band doorgeeft aan onze receptionist, dan weet hij exact welke band u nodig heeft.
 

Het nut van winterbanden nader verklaard
Winterbanden beschikken over lamellen in de banden die meer grip bieden bij het optrekken of remmen van een voertuig op een nat wegdek. Behalve het profiel is ook de samenstelling van het rubber van groot belang. Het rubbermengsel van winterbanden blijft bij kou zachter, daardoor krijgt u betere grip als het geregend, gesneeuwd of gevroren heeft.  
 
Winterbanden in andere landen
De verplichting voor het gebruik van winterbanden in de landen om ons heen verschilt per land. Sommige landen hebben een vaste periode waarin winterbanden verplicht zijn, andere kennen een verplichting bij winters weer. De ANWB heeft hiervan een overzicht gemaakt.