Toyota lanceert samen met Ireen Wüst en Chris Vos de campagne ‘Start Your Impossible’

Toyota Botman

Toyota lanceert samen met Ireen Wüst en Chris Vos de campagne ‘Start Your Impossible’

Toyota is het eerste automerk dat wereldwijd de Olympische en Paralympische Spelen sponsort. Voor Toyota gaat mobiliteit veel verder dan de continue verbetering van auto’s. Het sponsorschap komt voort uit de diepe overtuiging dat alle mensen zich moeten kunnen bewegen omdat iedereen dan het beste uit zichzelf kan halen.
 
Geef nooit op
Toyota heeft samen met Ireen Wüst en Chris Vos twee korte films gemaakt met de boodschap: Geef nooit op, ‘Start Your Impossible’. De emotionele portretten tonen een weerspiegeling van de gedeelde, onbegrensde toewijding om continu te verbeteren, die velen zal inspireren.
 
Het onmogelijke mogelijk maken
Als succesvolste Nederlandse olympiër wil Ireen Wüst dit jaar het onmogelijke mogelijk maken. En dat is gelukt. Met een gouden medaille op de 1.500 meter en een zilveren medaille op de 3.000 meter met de ploegenachtervolging heeft ze haar laatste Olympische Spelen succesvol afgesloten. 
 
De beste blijven
Ireen Wüst: “Als klein meisje droomde ik ervan een keer olympisch kampioen te worden. Ik denk niet in beperkingen, maar in dromen. Niets is onmogelijk. Ik wil niet alleen de beste zijn, maar ook blijven. Daar doe en laat ik alles voor. Ik geloof dat als je ergens vol voor gaat, er veel meer mogelijk is dan je denkt.”
 
Iedereen moet zich kunnen voortbewegen
Het verhaal van de 19-jarige Chris Vos is eveneens indrukwekkend. Als vijfjarig jongetje raakte, door een ongeval, zijn rechterbeen van heup tot tenen verlamd. Met ongekend doorzettingsvermogen en wilskracht wist hij menigeen versteld doen staan door paralympisch snowboarder te worden, terwijl velen dachten dat hij nooit meer zou kunnen lopen. Zijn drive om het onmogelijke mogelijk te maken sluit naadloos aan bij Toyota’s overtuiging dat iedereen, zonder daarin op enige wijze onderscheid te maken, zich moet kunnen voortbewegen.
 
Door blijven gaan
“Het eerste wat de artsen zeiden tegen mijn ouders was: dit is de laatste keer dat jullie je kind zullen zien, dus neem maar afscheid van hem. In het ziekenhuis zeiden ze dat ik nooit meer zou kunnen lopen, laat staan sporten. Met snowboarden had ik echt het gevoel dat ik ervoor kon gaan.
Als je valt: opstaan, hoofd omhoog en door blijven gaan. Mijn doel is het beste uit mezelf te halen tijdens de komende Paralympische Winterspelen en laten zien dat niets onmogelijk is”, aldus Chris.

Meer informatie
Korte films (1 minuut 40)
Ireen Wüst 

Chris Vos 
 
Verdere toelichting Toyota Mobility for all
o   https://www.toyota.nl/mobilityforall/index.json
o   https://www.toyota.nl/mobilityforall/para-olympics