Oranje lampje op je dashboard???

Toyota Botman

Oranje lampje op je dashboard???


Soms gaan er lampjes branden op het dashboard waarvan je niet weet wat dit betekent. Het lampje op de bovenstaande foto kan in deze tijd van het jaar gaan branden. Wij leggen uit wat er aan de hand is en hoe je het op kunt lossen. 

Bandenspanning
Dit oranje lampje is van het controlesysteem voor de bandenspanning. Als dit lampje gaat branden, is er geen reden tot paniek. De lagere buitentemperatuur zorgt ervoor dat de lucht in uw banden koud wordt. Koude lucht krimpt, de bandenspanning zakt en het controlelampje gaat branden.
 
Oplossing
In sommige gevallen zal het lampje naar enige tijd weer uitgaan omdat de lucht in uw banden warmer wordt en uitzet. Het lampje gaat zeker uit als de bandenspanning weer op peil wordt gebracht. Dit kunnen wij voor u doen, maar dit kan ook bij de meeste benzinestations. In de handleiding van uw auto wordt altijd netjes vermeld wat de juiste bandenspanning van uw  auto dient te zijn. Andere bekende posities waar u de juiste spanning kunt vinden, zijn de binnenzijde van de tankklep en/of de dorpel/binnenzijde van de deur. Als u 2.4 Bar aanhoudt zit u meestal goed.

TIP: als je de banden op spanning brengt, vergeet dan de reserveband niet.