De nieuwe Toyota Yaris: veilig en zuinig

Toyota Botman

De nieuwe Toyota Yaris: veilig en zuinig

De nieuwe Toyota Yaris staat in onze showrooms en is standaard uitgerust met Toyota Safety Sense (actieve veiligheidsuitrusting), waarmee de Yaris uniek is in zijn klasse. De Yaris behoudt dezelfde vanaf-prijs van 14.495 euro.
 
Exterieur
Het uiterlijk is dynamischer geworden. Zo zijn de trapeziumvormige grille met 3D-look en de koplampunits nieuw vormgegeven. De Yaris toont meer lef, met dank ook aan de vier nieuwe Bi-Tone-uitvoeringen met chique zwart dak en zwarte raamstijlen.
 
Interieur
In het interieur ligt de focus op een modernere look met nieuwe materialen en een verbeterde ergonomie. Het dashboard heeft vanaf de Aspiration een nieuw, duidelijk afleesbaar TFT-kleurendisplay voor belangrijke rijgegevens. Nieuwe Executive- en Premium-uitvoeringen bieden extra luxe met onder meer half-lederen stoelbekleding, donkere hemelbekleding en privacy glass achter. De Yaris Premium is uitgerust met een groot Skyview panoramadak.
 
Toyota Safety Sense
Dan hebben we het over de actieve veiligheidsuitrusting Toyota Safety Sense, waarmee alle versies nu standaard worden uitgerust. Het omvat o.a. Pre Crash Safety System met Autonomous Emergency Braking, Lane Departure Warning, Automatic High Beam en Road Sign Assist. De ANWB heeft het precrash systeem van de nieuwe Yaris getest en is onder de indruk van de veiligheid die de Yaris biedt.
Bekijk de video

Nieuwe 1,5 -liter benzinemotor
Toyota levert de Yaris met een nieuwe 1,5-liter VVT-iE viercilinder benzinemotor. De snelle respons van de motor geeft meer rijcomfort en -plezier. Ondanks het grotere slagvolume is de nieuwe motor tot 12 procent zuiniger en 10 procent krachtiger. Verder is de CO2-uitstoot lager door gebruik te maken van elementen uit Toyota’s hybridetechnologie. Natuurlijk is er ook de 1.0-liter benzinemotor en de hybridevariant.
 
De zuinigste in de praktijk volgens ANWB
Volgens de Top 10 Zuinige auto’s van de ANWB is de Yaris Hybride, overigens zonder stekker, in de praktijk zelfs zuiniger dan A-segmentauto’s (benzine) en bovendien de zuinigste auto in zijn categorie. De Yaris Hybride kan, afhankelijk van de route, tot 50 procent van de tijd elektrisch rijden. Zonder opladen. Bovendien is hij een stuk stiller geworden.
 
Meer info