Nieuwe Toyota Yaris biedt meer voor dezelfde vanafprijs

Toyota Botman

Nieuwe Toyota Yaris biedt meer voor dezelfde vanafprijs

Toyota voegt met de nieuwe Yaris een volgend hoofdstuk toe aan zijn successtory. Je krijgt van alles meer. Zo levert Toyota nu standaard Toyota Safety Sense (TSS); een pakket actieve veiligheidssystemen. De vanafprijs – inclusief TSS – is echter onveranderd. De nieuwe Toyota Yaris is er vanaf 14.495 euro. Verder volgt de nieuwe, geavanceerde 1.5 benzinemotor de 1.3 benzinemotor op. De 1.5 motor is zuiniger, levert betere prestaties en biedt meer rijplezier. De nieuwe Yaris komt natuurlijk ook als efficiënte Hybrid; nog steeds de zuinigste auto in zijn klasse, in de praktijk. De nieuwe Toyota Yaris beleeft op de Autosalon van Genève zijn werelddebuut. 

Meer onderscheidende look
Toyota heeft de Yaris krachtiger gemaakt en meer onderscheid vormgegeven. De hatchback toont breder en lijkt dichter op het asfalt te liggen. De krachtiger look wordt onderstreept door de combinatie van voorbumper, koplampen en een bredere, trapeziumvormige 3D-look-grille. LED dagrijverlichting is geïntegreerd in de koplampen en loopt door in chromen accenten. De nieuwe LED achterlichtunits zijn geïntegreerd in de achterklep en geven de Yaris in combinatie met de nieuwe achterzijde een sterke uitstraling.

Toyota levert de Yaris met nieuw vormgegeven 15- en 16-inch (lichtmetalen) velgen. Verder is te kiezen uit twee nieuwe carrosseriekleuren: Hydro Blue en Lava Red. De nieuwe Design-uitvoering kent opvallende Fire Red-accenten voor het in- en exterieur.
 
Meer power
Met de nieuwe 1,5-liter VVT-iE viercilinder benzinemotor (82 kW/111 pk) krijgt de Yaris Hybrid er een efficiëntere benzinebroer bij. De 1.5 benzinemotor volgt de 1.3 benzinemotor op. Ondanks meer slagvolume is de nieuwe motor tot 12 procent zuiniger en 10 procent krachtiger! De nieuwe motor zorgt voor betere en zuinigere prestaties en de CO2-uitstoot is lager. 

Hybride, de zuinigste
De zuinigste Yaris is en blijft de Yaris Hybrid die Toyota, door diverse vernieuwingen aan motorsteunen en schokdempers, nog stiller wist te maken. De elektrische stuurbekrachtiging geeft meer gevoel en communiceert directer met de bestuurder. De Yaris Hybrid – volgens de ANWB de zuinigste auto in de praktijk – is uniek in zijn segment en met een CO2-uitstoot van slechts 75 gr/km nog altijd best-in-class.
 
Meer onderscheid: Yaris Bi-Tone
Wie de Yaris Bi-Tone kiest met een chique zwart gelakt dak, zwarte raamstijlen en deels zwarte voorzijde, krijgt een interieur waarvan de kleur is afgestemd op die van de carrosserie, zoals blauw met blauw/zwart of grijs met brons/zwart. Deze interieurkleuren komen terug in het dashboard, deurpanelen en stoelen. Nieuwe Executive- en Premium-uitvoeringen bieden een extra luxe interieur met onder meer half-lederen bekleding.
 
‘Hot hatch’
Als eerder gecommuniceerd brengt Toyota van de vernieuwde Yaris ook een gespierde ‘hot hatch’-versie uit, geïnspireerd op de spectaculaire Toyota Yaris WRC. De 3-deurs sportuitvoering krijgt een benzinemotor met een vermogen van meer dan 154 kW/210 pk. Toyota wist al in de eerste WRC rally van dit seizoen, in Monte-Carlo, een podiumplek te pakken.

Zodra de nieuwe Toyota Yaris in onze showrooms staat, zullen wij u hierover informeren. De verwachting is eind april 2017.