Tips tegen beslagen autoruiten

Toyota Botman

Tips tegen beslagen autoruiten

Vooral in de koude maanden krijg je regelmatig te maken met beslagen autoruiten, met name de voorruit. Hieronder staan tips die beslagen autoruiten voorkomen dan wel verhelpen.
 
Tip 1: zet de airco aan
Airco aan als het buiten koud is? Ja! De airco is een wondermiddel tegen beslagen autoruiten. Richt de luchtstroom op de voorruit en zet de airco op zijn maximale stand. Binnen no-time is de voorruit condensvrij. Houd de airco van je Toyota ook in de winter in optimale conditie met de Toyota Aircoservice. Als het droog weer is, kun je ook tijdens het rijden het raam op een kiertje zetten terwijl de airco aanstaat. Op die manier kan de vochtige lucht uit de auto ontsnappen.
 
Tip 2: maak de voorruit regelmatig aan de binnenkant schoon
Maak de binnenkant van de ruiten goed schoon met een ontvettend reinigingsmiddel. Dan voorkom je condensvorming.
 
Tip 3: laat geen vochtige spullen in de auto
In ons land regent het nogal. Laat een natte paraplu niet in de auto liggen voor de volgende regenachtige dag. Vochtige spullen veroorzaken condens op de ruiten. Datzelfde geldt ook voor een natte regenjas, maar bijvoorbeeld ook voor de sneeuw die onder je schoenen blijft plakken.
 
Tip 4: gebruik scheerschuim
Je gelooft het waarschijnlijk niet, maar het helpt echt tegen beslagen autoruiten! Kijk maar naar het volgende filmpje
 
Tip 5: ontvochtigen
Doe wat kattenbakvulling in een sok of pantykous en knoop deze dicht. Leg hem bijvoorbeeld achter de voorstoelen. De vulling absorbeert het vocht en voorkomt beslagen autoruiten.
 
Tip 6: ga NOOIT rijden met beslagen autoruiten! Goed zicht is van levensbelang!