Toyota PROACE Cool Worker: voor het betere koelwerk

Toyota Botman

Toyota PROACE Cool Worker: voor het betere koelwerk

Toyota introduceert 3 gekoelde bedrijfswagens binnen de PROACE familie. De PROACE Cool Compact, de Cool Worker en de Cool Long Worker. Alle zijn standaard uitgerust met een hoogwaardige elektrische koelunit en hightech isolatiepakket voor een optimale kwaliteitsgarantie van versproducten. In slechts enkele minuten koelt het systeem de sterk geïsoleerde laadruimte van +30 naar 0 graden Celsius. Dat maakt de Toyota PROACE Cool Workers bij uitstek geschikt voor vis- en vleeshandel, groente- en fruithandelaren, traiteurs, cateraars en farmaceuten.
 
De nieuwe Toyota PROACE Cool is voorzien van een geïntegreerde koelunit Neos 100 van topfabrikant Carrier, die digitaal vanuit de cabine wordt bediend. De opbouw op het dak is slechts 58 millimeter hoog. Hierdoor kan de PROACE Cool probleemloos in parkeergarages worden geparkeerd. Stand-by koeling is leverbaar. Door de speciale ‘plug-in’ aan te sluiten op 220V, koelt de PROACE zonder draaiende motor; ideaal als de bedrijfswagen binnen wordt geladen. De airconditioning voor de bestuurder functioneert overigens volledig separaat.
 
Hightech isolatie
Toyota gebruikt voor de PROACE Cool isolatiemateriaal met een indrukwekkende
k-waarde van 0,35. Hierdoor is beduidend minder koelcapaciteit en energie nodig om de producten koel te houden. De laadruimte is bovendien voorzien van met glasvezel versterkte polyester sandwichpanelen. Hierdoor ontstaat een uiterst duurzame en zeer strakke constructie. LED-binnenverlichting en een antislipvloer met sjorogen zijn standaard. Tussen de wielkasten is er voldoende ruimte voor een Europallet. Ook zijn alle auto’s gecertificeerd door HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points).
 
Breed inzetbaar
De Toyota PROACE Cool Workers zijn door hun veelzijdigheid breed inzetbaar en geschikt voor diverse doelgroepen. Toyota biedt verschillende opties om de laadruimte nog specifieker te kunnen afstemmen op het gebruik. Voorbeelden zijn een uitneembare dubbele of waterdichte vloer, een rail voor het vervoer van hangend vlees, separatiewanden, een hogere tildrempel, aluminium plinten en lamelgordijnen van PVC om koude- en warmteverlies bij de zij- en achterdeuren tegen te gaan.
 
Efficiënte, krachtige Euro 6-motoren
Toyota levert de nieuwe PROACE Cool met de keuze uit efficiënte en tegelijkertijd krachtige Euro 6-dieselmotoren. De Cool Compact is leverbaar als 1.6 D-4D (70 kW/95 pk – handgeschakeld of M-MT automaat – of 85 kW/115 pk) of als 2.0 D-4D (90 kW/122 pk). De Cool Worker en Cool Long Worker zijn ook verkrijgbaar als 2.0 D-4D (110 kW/150 pk of 130 kW/177 pk). De 177 pk-versie beschikt standaard over een automaat.
 
Plaats voor tientallen Eurokisten
Elke PROACE Compact, Worker en Long Worker die voorzien is van gesloten achterdeuren kan tot Cool-uitvoering worden omgebouwd. Standaard zijn alle Cool-versies voorzien van een schuifdeur aan de rechterzijde en openslaande deuren aan de achterzijde. Een tweede schuifdeur is optioneel leverbaar.
 
Aantal Eurolaadkisten (600x400x300mm) per uitvoering:
  • Cool Compact (2,7 m3):24
  • Cool Worker (3,2 m3): 28
  • Cool Long Worker (3,8 m3): 33

Uitgebreide garantie en service
De nieuwe Toyota PROACE Cool Workers krijgen standaard 3 jaar of 100.000 km fabrieksgarantie*. Zolang de bedrijfswagen in onderhoud is bij de Toyota dealer, behoort 24-uurs pechhulp in heel Europa tot het uitgebreide servicepakket. Klanten hebben bovendien één vast aanspreekpunt bij de Toyota dealer: de Toyota bedrijfswagen Champion die alles voor de klant regelt. Ook service en onderhoud aan de koelunit worden centraal door de Toyota dealer verzorgd. Toyota creëert verder extra zekerheid met onderhoudscontracten en een verlengde garantie tot 5 jaar en 200.000 kilometer.
 
De Toyota PROACE Cool Compact is leverbaar vanaf 28.990 euro en kent bovendien korte levertijden.
 
Meer informatie