4 Tips om insecten van de auto te verwijderen

Toyota Botman

4 Tips om insecten van de auto te verwijderen

Iedereen herkent het wel: ’s avonds terugrijden na een zonnige dag met als gevolg een auto vol dode insecten. Naast het feit dat het er niet fraai uit ziet, is het ook nog eens gevaarlijk. Een besmeurde voorruit, ruitenwisservloeistof en ruitenwissers veranderen de voorruit tot een troebel oppervlak en dus slecht zicht. Bij een laagstaande zon is het zicht zelfs weg! Dus probeer de voorruit zo schoon mogelijk te houden. Wij geven vier tips om de insecten te verwijderen!
 
Tip 1 Veel water
Door een brandende zon kunnen insecten schade veroorzaken aan de lak. Net als vogelpoep. Gebruik vooral veel water zodat zand en andere kleine deeltjes afgespoeld worden en de lak niet beschadigt. Het reinigen van de voorruit bij het benzinestation kan natuurlijk ook, maar let er dan wel op dat het water in de emmer schoon is.
 
Tip 2 Pantykousje of wasnetje
Als de insecten al enige  tijd op de autoruit vastgekoekt zitten, verwijder ze dan voorzichtig met een pantykousje of wasnetje (let op de eventuele ritssluiting) met een normale spons erin. Gebruik hierbij een beetje zeep. Een pantykousje of wasnetje is fijnmazig van structuur en zorgt dat het niet gaat schuren. Gebruik nooit een schuursponsje!
 
Tip 3 Doek met warm water
Leg bij hardnekkig aangekoekte insecten je een doek gedrenkt in warm water op de plek van de insecten. Laat het een half uurtje inweken, dan kunnen de insecten na afloop makkelijk verwijderd worden.
 
Tip 4 Insecentverwijderaar
Een insectenverwijderaar is een makkelijk en goed alternatief. Lees hiervoor wel altijd de gebruiksaanwijzing op de flacon. Kijk vooral uit voor lakschade bij gebruik van sommige middelen.
 
Als de auto helemaal schoon is, dan kun je deze in de was zetten. Er komt dan een beschermlaagje op de lak, waardoor de volgende keer de insectenrestanten makkelijker verwijderd kunnen worden.
 
Heeft u zelf nog tips? Plaats deze dan op onze Facebook-pagina bij dit onderwerp.