De nieuwe Toyota GR Supra: de legende keert terug

Toyota Botman

De nieuwe Toyota GR Supra: de legende keert terug

De nieuwe Toyota GR Supra is ontworpen als een pure sportauto, zonder compromissen die zouden afdoen aan het rijplezier dat de GR Supra biedt. Toyota ontwikkelde de GR Supra voor een optimale rijbeleving en heeft deze uitgerust met een voorin geplaatste zes-in-lijn benzinemotor, 8-trapsautomaat en achterwielaandrijving.
 
De nieuwe GR Supra is verslavend!
De nieuwe aandrijflijn is tot het uiterste getest op zeer uiteenlopende wegen overal ter wereld. Het resultaat daarvan is dat de GR Supra een dynamisch en stabiel, sportief en opwindend rijgedrag biedt. Autoliefhebbers kunnen rekenen op een uitdagende combinatie van kracht, precisie en dynamiek, dankzij de korte wielbasis, de grote spoorbreedte, het relatief lage gewicht, het lage zwaartepunt en de hoge carrosseriestijfheid. De Toyota GR Supra is niet gewoon een snelle sportauto, hij is verslavend!
 
3,0-liter zes-in-lijn benzinemotor
Het hart van de Toyota GR Supra is een 3,0-liter zes-in-lijn benzinemotor die 250 kW/340 pk en 500 Nm koppel produceert. De benzinemotor is voorzien van een twin-scroll turbo, hogedrukbrandstofinjectie en continu variabele kleptiming, waardoor veel koppel bij lage toerentallen beschikbaar is. De motor is krachtig, uitgebalanceerd, draait soepel, maakt makkelijk toeren en levert een duizelingwekkend acceleratievermogen bij minimale vibraties.
 
Automatische 8-trapstransmissie
De motor is gekoppeld aan een 8-traps automatische transmissie die bliksemsnel schakelt. De bestuurder kan ook zelf schakelen met de schakelpeddels achter het stuurwiel. Via de rijmodi ‘Normal’ en ‘Sport’ kan de bestuurder de schakelmomenten naar behoefte aanpassen. De Launch Control-functie zorgt voor een krachtige acceleratie van 0 naar 100 km/u in slechts 4,3 seconden.
 
Standaard Brembo-remsysteem
De GR Supra is standaard voorzien van een Brembo-remsysteem met rode aluminium remklauwen, vier zuigers aan de voorzijde en een zwevende, enkele zuiger aan de achterzijde. De geventileerde remschijven meten 348 x 36 mm aan de voorzijde en 345 x 24 mm aan de achterzijde.

Laag en breed
De nieuwe GR Supra oogt van voren laag en breed, een uitstraling die versterkt wordt door de prominente grille met aan weerszijden de grote luchtinlaten. Die zijn niet voor de sier, maar essentieel voor de koeling van de 3,0-liter zes-in-lijn benzinemotor. De kenmerkende koplampen bestaan uit zes LED-elementen met geïntegreerde knipperlichten en dagrijverlichting. Door de koplampen wat meer naar het midden te plaatsen, krijgt de GR Supra een brede en krachtige uitstraling.
 
Geïntegreerde achterspoiler
Aan de achterzijde draagt de in de kofferdeksel geïntegreerde spoiler bij aan de neerwaartse druk, terwijl de trapezevormige achterbumper dynamiek suggereert. De achterlichtunits zijn opgebouwd in ringen, terwijl de mistverlichting en dagrijverlichting in het midden van de achterbumper uit dot-LEDS zijn opgebouwd.
 
Zeven carrosseriekleuren
De nieuwe Toyota GR Supra is leverbaar met de keuze uit zeven carrosseriekleuren, waaronder de nieuwe kleuren Prominence Red, Lightning Yellow en Deep Blue Metallic. De Toyota GR Supra wordt standaard geleverd met gesmede lichtmetalen 19-inch wielen met contrasterend zwarte en gepolijste spaken.
 
Twee uitrustingsniveaus
Bij zijn introductie is de Toyota GR Supra leverbaar in twee uitvoeringen: de Legend en Legend Premium. Tot de standaarduitrusting van de Legend behoren: gesmede lichtmetalen 19-inch wielen, Adaptive Variable Suspension en adaptieve LED-koplampen. LED-achterlichten, een automatisch dimmende buiten- en binnenspiegel, regensensor, parkeersensoren en een achteruitrijcamera zijn eveneens standaard aanwezig.
 
Rijke standaarduitrusting
Verder bevat de Legend-uitvoering: dual-zone klimaatcontrole, Adaptive Cruise Control met ‘stop en go’, een met leder bekleed stuurwiel en elektrisch verstelbare, met alcantara beklede sportstoelen. De sportstoelen zijn standaard voorzien van een memoryfunctie, lendensteun en stoelverwarming. Het 8,8-inch infotainmentsysteem bevat Bluetooth, een USB-poort en is geschikt voor Apple CarPlay.

Zwart lederen bekleding
De Legend Premium-uitvoering voegt daar nog eens zwart lederen bekleding, een JBL premium geluidsinstallatie met twaalf speakers, Head-up Display en een inductielader voor smartphones aan toe.

Meer info