Nieuwe Toyota RAV4 kent vliegende start

Toyota Botman

Nieuwe Toyota RAV4 kent vliegende start

De Toyota RAV4 is een van de populairste Toyota modellen wereldwijd. Uit de Global Auto Database blijkt dat de Toyota RAV4 zelfs de bestverkochte SUV ter wereld is. Het succesverhaal krijgt nu in Nederland een vervolg; kort na de showroomintroductie zijn al duizend exemplaren van de nieuwste generatie Toyota RAV4 verkocht. Hiermee kent de ruime SUV – die ook als zelfopladende hybride leverbaar is – een vliegende start.
 
De Toyota RAV4 is in de Global Auto Database van onderzoeksbureau Focus2move wereldwijd de bestverkochte SUV van vorig jaar. In Nederland staat de nieuwste generatie sinds 19 januari jl. bij de Toyota dealer. Ondanks dat dit nog niet heel lang geleden is, zijn al duizend exemplaren van de RAV4 verkocht. Hiermee heeft Toyota in betrekkelijk korte tijd al meer RAV4’s verkocht dan van de vorige RAV4 in een heel jaar, namelijk gemiddeld 900 stuks. Van de duizend verkopen is 40 procent een RAV4 First Edition, een extra complete versie, leverbaar vanaf 39.995 euro en met een voordeel van 2.000 euro.
 
Veel actieve veiligheid
De nieuwe Toyota RAV4 is al leverbaar vanaf 34.995 euro, inclusief een complete uitrusting met veel actieve veiligheid zoals een Pre-Collision system, Adaptive Cruise Control, Lane Departure Alert, Lane Keep Assist en Road Sign Assist. Hiermee is de RAV4 behalve een van de populairste SUV’s ook een van de veiligste. Een groot deel van de kopers kiest voor de hybride versie van de RAV4; zelfopladend, een gecombineerd vermogen van 160 kW/218 pk en desondanks een opvallend lage CO2-uitstoot vanaf 100 gr/km en een gemiddeld verbruik vanaf 4,4 l/100 km. Een automaat is standaard.

Prijzen en specificaties