De Toyota Corolla is terug als Hatchback, Touring Sports en Sedan

Toyota Botman

De Toyota Corolla is terug als Hatchback, Touring Sports en Sedan

Toyota presenteert de nieuwe Toyota Corolla, die ook leverbaar is als hybride met de keuze uit twee zelfopladende hybride aandrijflijnen: een 1.8 Hybrid (90 kW/122 pk) en een 2.0 High Power Hybrid (135 kW/180 pk). Laatstgenoemde versie is met zijn hoge koppel en vermogen en lage verbruik het antwoord op de diesel. ’s Werelds bestverkochte auto oogt krachtiger en zelfverzekerder dan ooit met de keuze uit een compacte Hatchback, stijlvolle Sedan en elegante Touring Sports.

Rijeigenschappen
De Corolla is ontwikkeld om meer rijplezier te geven. Daarnaast profiteert u van beter zicht op de weg en een verbeterde ergonomie. Het lichte maar ultrasterke voertuigplatform kent een extra laag zwaartepunt. De bestuurdersstoel is dusdanig ontworpen dat hij optimale ondersteuning biedt en een lagere, meer betrokken zithouding heeft. Geluiden van zowel de motor als de transmissie dringen nauwelijks door tot het interieur.
 
Exterieurdesign
De Toyota Corolla ziet er sportiever, dynamischer en opvallender uit dan ooit, met vooral aan de voorzijde een zeer krachtige look dankzij de imposante grille en standaard scherp gesneden LED-koplampen. Net als de Corolla Hatchback kan de Corolla Touring Sports uitgevoerd worden als extra opvallende Bi-tone met zwart dak, zwarte dakrails en zwarte buitenspiegelkappen.
 
Beenruimte ‘best in class’
De beenruimte op de achterbank behoort tot een van de beste in zijn klasse. De sleutel tot het ruimtelijke gevoel van het Corolla-interieur is een nieuw, slanker ontwerp van het dashboard en instrumentenpaneel. Een aantal modellen is uitgevoerd met nieuw ontwikkelde sportstoelen met gefixeerde hoofdsteunen en extra ondersteuning voor de schouderpartij en de zijkant van het lichaam. De bagageruimte van de Corolla Touring Sports is maar liefst 598 liter en aan beide zijden voorzien van LED-verlichting.  
 
Twee hybride aandrijflijnen
Toyota levert de Corolla met de keuze uit twee hybride aandrijflijnen. De 1.8 Hybrid is bekend uit bijvoorbeeld de Toyota C-HR Hybrid en verder verfijnd. Het is de ideale aandrijflijn voor wie zo zuinig mogelijk wil rijden. De nieuwe en krachtige 2.0 High Power Hybrid is speciaal ontwikkeld voor automobilisten die meer power en meer rijdynamiek willen, maar niet teveel willen inleveren op efficiency en gebruikskosten. Beide versies zijn standaard uitgerust met een automaat. De Corolla Sedan is alleen leverbaar als 1.8 Hybrid. De Corolla Hybrid kan tot 50 procent van het woon-werkverkeer elektrisch afleggen, zónder ‘stekkeren’.
 
Meer dynamische rijervaring
De Corolla 2.0 High Power Hybrid biedt een meer dynamische rijervaring dan de 1.8 Hybrid. Het maximale koppel van de elektromotor bedraagt 202 Nm en is direct beschikbaar. De speciale sportstand van de automaat kan bediend worden met schakelflippers achter het stuur. Geen enkele andere auto biedt in het segment een dergelijk aantrekkelijke combinatie van power en efficiency. De Corolla 2.0 High Power Hybrid kan tot 115 km/uur in EV-mode rijden, al naar gelang de rijomstandigheden.
 
Hét antwoord op de diesel
De 2.0 High Power Hybrid is hét antwoord op de in populariteit afnemende dieselmotor. De 2,0-liter Atkinson-benzinemotor biedt een koppel van 190 Nm. Vanuit stilstand accelereert deze versie in 7,9 seconden naar 100 km/uur (Hatchback). Desondanks zijn het gemiddelde verbruik en de CO2-uitstoot laag, respectievelijk 3,9l/100 km en 89 gr/km (correlated NEDC); een lage CO2-uitstoot wordt door corporate fleets steeds belangrijker gevonden.
 
De nieuwe Toyota Corolla is verkrijgbaar vanaf 23.995 euro of met private lease vanaf 349 euro per maand.

Meer info