Toyota introduceert PROACE met nieuwe aandrijflijn: 2.0 D-4D motor met 90 kW/122 pk en 8-trapsautomaat

Toyota Botman

Toyota introduceert PROACE met nieuwe aandrijflijn: 2.0 D-4D motor met 90 kW/122 pk en 8-trapsautomaat

Toyota ontzorgt ondernemers en neemt hen werk uit handen. Een volledig automatische transmissie voor de Toyota PROACE past daar helemaal bij. Tot dusverre was uitsluitend de high performance 2.0 D-4D versie met 130 kW/177 pk voorzien van een automatische transmissie. Nu introduceert Toyota ook een 8-traps automatische transmissie voor de 2.0 D-4D motor met 90 kW/122 pk.
 
8-traps automatische transmissie voor extra comfort
Transmissiefabrikant Aisin levert de nieuwe 8-traps automatische transmissie voor de PROACE met 130 kW/177 pk. Met zijn soepele schakelgedrag neemt de transmissie de bestuurder werk uit handen, en zet het rijcomfort van de PROACE een nieuwe maatstaf. Nu Toyota ook de 2.0 D-4D motor met 90 kW/122 pk koppelt aan deze Aisin 8-traps automatische transmissie, is de PROACE nog zuiniger en schoner, scherper geprijsd en vooral breder inzetbaar.
 
Primeur voor PROACE Dubbele Cabine Dynamic
Per 1 februari start de verkoop van de PROACE Dubbele Cabine in Dynamic uitvoering met de nieuwe aandrijflijn. Medio maart zijn de eerste exemplaren beschikbaar. Ten opzichte van de 1,5-liter motor met 88 kW/120 pk en handgeschakelde versnellingsbak is de meerprijs slechts 2.450 euro excl. BTW en BPM. De CO2-uitstoot is met 149 g/km onderscheidend laag, evenals het gecombineerde verbruik van 5,7 l/100 km. Daarmee is deze PROACE Dubbele Cabine inclusief zijn standaard grote panoramadak, xenon koplampen, lichtmetalen 17-inch wielen en Full Map Navigatie een unieke auto in de markt. Ideaal om hard werken en een goede vrijetijdsinvulling te combineren.
 
9-persoons taxi-uitvoering en meer varianten in 2019
Vrijwel direct na de productiestart van de PROACE Dubbele Cabine Dynamic met de nieuwe aandrijflijn komt deze ook beschikbaar voor de PROACE SHUTTLE 9-persoonsbussen. In Medium- en Long-uitvoering is dat dé droomauto van elke contractvervoerder en taxiondernemer. Zeker de geringe emissies (148-150 g/km) en het lage brandstofverbruik (5,6-6,7 l/100 km) bieden deze doelgroep grote voordelen.
Later dit jaar komt de nieuwe aandrijflijn ook beschikbaar voor de PROACE Compact (CDV) en de PROACE Worker en Long Worker (MDV) – de gesloten bestelvarianten – in vrijwel alle uitvoeringen.

Meer info