Totaal nieuw tijdperk voor Toyota Corolla

Toyota Botman

Totaal nieuw tijdperk voor Toyota Corolla

Als een van de grootste automerken ter wereld kiest Toyota voor een duidelijke koers. Toyota noemt zijn C-segment Hatchback, Sedan en Touring Sports voortaan Corolla, waardoor de modelnaam Auris na 12 jaar uit Europa verdwijnt.
 
Corolla modellen zijn wereldwijd zeer geliefd. Sinds de introductie van deze iconische Toyota werden er wereldwijd al ruim 45 miljoen exemplaren verkocht. De Corolla is hiermee het bestverkopende model ter wereld. Begin 2019 komt Toyota met een compleet nieuwe range Corolla modellen waarmee Toyota een nieuw tijdperk inluidt. Een tijdperk waarin onderscheidend design naadloos aansluit op toonaangevende rijeigenschappen en meer rijplezier. De nieuwe Toyota Corolla is nu al bestelbaar
 
TNGA
Alle uitvoeringen van de nieuwe Toyota Corolla (Hatchback, Sedan en Touring Sports) staan op het TNGA-voertuigplatform dat de drie huidige platforms wereldwijd vervangt. Het platform onderscheidt zich met een laag zwaartepunt, wat een uitgebalanceerd rijgedrag oplevert. 

Geen beter moment
Het TNGA-platform geeft een geheel nieuwe dimensie aan ons aanbod in het C-segment. Naast de befaamde kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid van de Corolla, kan de klant rekenen op een onderscheidend design, een verfijnd interieur, aansprekende rijeigenschappen en krachtige, efficiënte hybride aandrijflijnen. Er is geen beter moment om de modelnaam Corolla in Europa te herintroduceren.

Twee nieuwe hybride-aandrijflijnen
Geheel in lijn met de voortdurende focus op het gebied van zelfopladende hybridetechnologie wordt de Toyota Corolla Touring Sports, evenals de Corolla Hatchback, leverbaar met de keuze uit twee nieuwe hybride-aandrijflijnen en ‘slechts’ één conventionele benzinemotor. Behalve de 1,2-liter turbomotor met 85 kW/116 pk is er keuze uit de vernieuwde 1.8 Hybrid met 90 kW/122 pk en de volledig nieuwe, krachtige 2.0 Hybrid met 132 kW/180 pk waarmee de Corolla een unieke positie inneemt. Geen enkele conventionele aandrijflijn biedt dezelfde combinatie van prestaties en efficiency. De nieuwe Toyota Corolla Sedan komt alleen als 1.8 Hybrid naar Nederland.

De Toyota Corolla staat in het eerste kwartaal van 2019 in onze showroom. 

Meer info

Prijzen