Showroom TOYOTA Botman vol met fans van Irene Schouten en Jordy van Workum

Toyota Botman

Showroom TOYOTA Botman vol met fans van Irene Schouten en Jordy van Workum

Jong en oud vulden de showroom van TOYOTA Botman op woensdagavond 11 juli jl. voor de Meet & Greet met de West-Friese topsporters Irene Schouten en Jordy van Workum. Presentator Gilton Franklin bouwde op naar een climax waarbij de beide sporters onder een daverend applaus welkom werden geheten door hun fans. Irene en Jordy zetten op professionele wijze uiteen hoe zij tot de wereldtop zijn gekomen, waarbij de fans getrakteerd werden op foto’s en video’s om zo een mooie inkijk te krijgen in het leven van de topsporters.
 
West-Friese dealer sponsort West-Friese topsporters
TOYOTA Botman sponsort als West-Friese dealer de beide West-Friese topsporters door ze te voorzien van vervoer. De twee Toyota’s stonden dan ook mooi opgesteld in de showroom. Sjaak Botman zette eerst uiteen hoe deze samenwerking tot stand was gekomen. Daarna nam Gilton Franklin de microfoon ter hand en warmde het publiek op voor de Meet & Greet. Nadat Irene en Jordy onder luid applaus en met opzwepende muziek hun entree maakten, nam wereldkampioen skeeleren Jordy van Workum als eerste het woord.
 
Wereldkampioen Jordy van Workum
Jordy van Workum is een aanstormend talent van net 18 jaar, niet alleen op de schaatsbaan, maar ook op de skeelers. Het leven van een topsporter gaat helaas niet altijd over rozen. Jordy liet video’s zien hoe hij een paar weken voor de Wereldkampioenschappen keihard de boarding in gaat en bijna niet meer kon lopen. Maar de aanhouder wint. Het weekend voor de Meet & Greet werd Jordy Wereldkampioen skating op de 20 km afvalkoers. Een geweldige prestatie waar hij veel over vertelde en uiteraard liet hij de video van zijn overwinning zien.
 
Irene Schouten: een topsporter pur sang
Daarna was het de beurt aan Irene Schouten, die onder andere een bronzen medaille veroverde op de massastart in Pyeongchang tijdens de Olympische Spelen van 2018. Ook Irene liet foto’s zien en vertelde haar verhaal hoe ze de top heeft bereikt, waarbij duidelijk naar voren kwam dat haar opvoeding van grote invloed is geweest op haar carrière. Weer of geen weer, het werk of de training gaat altijd door! Deze mentaliteit is niet iedere topsporter gegeven. In de stromende regen trainen is voor Irene dan ook geen enkel probleem.
 
Meet & Greet
Tijdens en na de beide presentaties kregen de fans de mogelijkheid om vragen te stellen aan hun idolen en daar werd gretig gebruik van gemaakt. Hoe bereid je je voor op een race en hoe sta je op de baan als je tegenstander wel erg goed is? Irene gaf de jongere fans daarover goede tips: ga altijd met veel zelfvertrouwen de baan op, hoofd omhoog en borst vooruit. Imponeer je tegenstander en ga ervan uit dat jij de beste bent! Na alle vragen konden de aanwezigen op de foto met Jordy en Irene en werden er handtekeningen gezet, zelfs op trainingsjasjes. Ook was het mogelijk om gewoon  gezellig een praatje te maken met je idool!
 
Niet alleen TOYOTA Botman kijkt terug op een groot succes, waarbij bijna 100 bezoekers de weg naar de showroom wisten te vinden, maar ook de topsporters zelf waren onder de indruk. Irene en Jordy werden bedankt voor hun komst en Sjaak Botman wenste hen veel succes voor de toekomst.

Onderstaand kun je de impressie van de Meet & Greet bekijken.

Bekijk de video

Aflevering Toyota Aygo aan Jordy van Workum + video

Aflevering Toyota C-HR aan Irene Schouten + video