Paralympiër Caroline Groot is super blij met haar Yaris

Toyota Botman

Paralympiër Caroline Groot is super blij met haar Yaris

Caroline Groot (20 jaar) uit Andijk maakt sinds kort deel uit van de Nederlandse selectie voor Paracycling. Haar hoofddoel: de paralympische spelen in Tokio 2020! De komende jaren zal Caroline er alles aan doen om dit doel te bereiken. Net als voor alle TEAMNL-leden heeft Toyota ook voor Caroline vervoer geregeld. Vorige week ontving zij de sleutels van haar splinternieuwe Toyota Yaris uit handen van onze verkoper Rutger Singelenberg.
 
Handicap
Caroline is van jongs af aan een fanatieke schaatsster geweest. Op haar 16e was door een blessure aan haar been een operatie nodig. Hierbij zijn complicaties opgetreden waardoor haar rechteronderbeen niet meer goed functioneert. Caroline loopt (en fietst) nu met een orthese, een soort spalk om het onderbeen die de enkel recht houdt. Met schaatsen kwam Caroline niet meer op het niveau dat ze wilde. Maar ze liet zich niet tegenhouden en begon aan een heel leuk nieuw avontuur. Haar schaatsdroom werd een paralympische wielerdroom!
 
Doelen
Zoals gezegd is haar hoofddoel de paralympische spelen in Tokio 2020. Maar ook haar doelen op de korte termijn verliest ze niet uit het oog. Ze wil zich dit wegseizoen op de World Cups en op het WK goed laten zien en vooral veel leren en ervaring opdoen richting Tokio. Hiervoor traint Caroline met het team op Sportcentrum Papendal voor zowel het wegwielrennen in de zomer, als het
baanwielrennen in de winter.
 
Goed materiaal
Natuurlijk is goed materiaal heel belangrijk! Aangezien Caroline nog maar net begonnen is, heeft
ze nog weinig eigen materiaal om de wedstrijden mee te rijden. Ze is dan ook op zoek naar sponsors. De sponsoring vanuit Toyota door haar te laten rijden in een splinternieuwe Toyota Yaris was dan ook heel welkom. Caroline is super blij met haar nieuwe auto.
 
Wij wensen Caroline ontzettend veel plezier met haar nieuwe Toyota en hopen uiteraard dat zij haar doelen zal behalen. Veel succes!!! 

Caroline rijdt ook mee in onze Wielertocht van 23 september jl. Laat je inspireren!
de vlog van Caroline Groot.