Botman stelt Toyota Prius beschikbaar voor oefening Brandweer Kennemerland

Toyota Botman

Botman stelt Toyota Prius beschikbaar voor oefening Brandweer Kennemerland

Op 22 februari jl. heeft de brandweer Kennemerland een grootschalige brandweeroefening gehouden op het BUKO bedrijvenpark  in Beverwijk. Toyota Botman stelde voor deze oefening een Toyota Prius ter beschikking.

Het scenario was als volgt: tijdens het opbouwen van een kofferbakmarkt in een evenementenhal rijdt een toiletbus op de markt in en een groot aantal voertuigen en personen wordt geraakt. Er zijn zeven gewonden en er ontstaat brand in een friteskraam. De Toyota Prius in het scenario staat met draaiende motor met een dame achter stuur die in paniek is. De diversiteit  aan voertuigen zoals  bus, bestelbus, personenvoertuigen en hybride maken het zeer complex. Er wordt opgeschaald naar een groot ongeval en er zijn in totaal 30 hulpverleners in actie gekomen om de klus te klaren.

Een van de leerdoelen van de brandweer was om aandacht te geven aan een hybride voertuig, te ervaren hoe een dergelijk voertuig veiliggesteld kan worden en de motor kan worden uitgeschakeld zonder de serviceplug te trekken. Jan Grooteman, medewerker Vakbekwaamheid en Nazorg van de Veiligheidsregio Kennemerland kijkt terug op een geslaagde oefening en was blij met de Prius die door Toyota Botman ter beschikking was gesteld.