Werelddebuut derde generatie Toyota Auris in Genève

Toyota Botman

Werelddebuut derde generatie Toyota Auris in Genève

Toyota onthult op de Autosalon van Genève (8-18 maart 2018) de nieuwe Toyota Auris. De derde generatie kent een dynamischer design en wordt leverbaar met een nieuw ontwikkelde en krachtige hybride aandrijflijn met 2,0-liter benzinemotor. Een ander Toyota werelddebuut betreft de nieuwe AYGO. Als klap op de vuurpijl onthult Toyota een raceconcept van zijn meest iconische sportwagen ooit.
 
Better Mobility For All
Verder toont Toyota onder de naam ‘Better Mobility For All’ het design en technologie van toekomstige Battery Electric Vehicles (BEV), Fuel Cell Electric Vehicles (FCEV), autonoom rijden en Artificial Intelligence (AI). De Concept-i serie die te zien is, bestaat uit drie BEV’s die gebruikmaken van AI en in staat zijn autonoom te rijden.
 
Fine-Comfort Ride Concept
De Toyota Fine-Comfort Ride Concept laat de mogelijkheden van een luxe waterstofauto met een flexibel interieur zien. Toyota onderzoekt met de ontwikkeling van de Fine-Comfort Ride de verdere mogelijkheden van brandstofcelauto’s. Die mogelijkheden zijn enorm, onder meer vanwege de uitstekende milieuprestaties zoals geen CO2-emissie en nul uitstoot van stikstofoxiden (NOx) in combinatie met praktische eigenschappen als een tanktijd van circa slechts drie minuten en – in het geval van de Fine-Comfort Ride – een actieradius van 1.000 kilometer.