OPRUIMING: gebruikte winterbandensets

OPRUIMING: gebruikte winterbandensets

Winterbanden alleen handig bij sneeuw of ijs? FOUT!
Ook in de regen en bij koude temperaturen hebben winterbanden een kortere remweg dan zomerbanden. Winterbanden bieden vanaf 7 graden Celsius en daaronder meer grip dan zomerbanden. Niet alleen op sneeuw, maar ook op een nat wegdek en dat laatste komt in Nederland natuurlijk veelvuldig voor. Een nieuwe set winterbanden kan een aanslag zijn op uw budget. Wij hebben daar dé oplossing voor.
 
Gebruikte winterbandensets
Toyota Botman heeft een aantal gebruikte winterbandensets in de verkoop. Tegen een aantrekkelijke prijs kunt u winterbanden op (lichtmetalen of stalen) velgen aanschaffen. Ook voor de opslag van uw banden (met of zonder velgen) kunt u bij ons terecht. Vraag onze receptionisten naar de tarieven.
 

 
Het nut van winterbanden nader verklaard
Winterbanden beschikken over lamellen in de banden die meer grip bieden bij het optrekken of remmen van een voertuig op een nat wegdek. Behalve het profiel is ook de samenstelling van het rubber van groot belang. Het rubbermengsel van winterbanden blijft bij kou zachter, daardoor krijgt u betere grip als het geregend, gesneeuwd of gevroren heeft.  
 
Winterbanden in andere landen
De verplichting voor het gebruik van winterbanden in de landen om ons heen verschilt per land. Sommige landen hebben een vaste periode waarin winterbanden verplicht zijn, andere kennen een verplichting bij winters weer. De ANWB heeft hiervan een overzicht gemaakt.